La recollida d’aliments de dissabte aporta els productes més necessaris per al Banc de Queviures

aliments

Si bé quantitativament la jornada del passat dissabte no va assolir els objectius fixats, sí que va suposar un gran salt qualitatiu; tal i com havien demanat insistentment els responsables del Banc de Queviures el que es va recollir dissabte són els productes que més falta feien: oli, llet, llaunes de sardines, bolquers, cereals, sal, sucre i productes d’higiene personal.

A causa de l’excedent de pasta i arròs, des de la plataforma Igualada x Igualada s’havia insistit molt en la necessitat d’aportar un altre tipus de productes, i la campanya divulgativa va donar el seu fruit. Des de Creu Roja Anoia, una de les entitats que gestionen al Banc de Queviures, es fa una valoració molt positiva de la tipologia de productes que es van recollir dissabte, ja que eren els més necessaris.

El pes total dels aliments recollits està al voltant dels 8.000 Kg, una xifra que queda lluny de la recollida l’any passat, fet explicable perquè enguany la recollida organitzada per la plataforma ciutadana Igualada x Igualada arribava pocs dies després del Gran Recapte que s’organitzava a tot Catalunya i que ja havia aconseguit recaptar més de 20 tones a l’Anoia.

La jornada va comptar amb la participació de 1.200 voluntaris i més d’un centenar d’entitats i empreses que hi van aportar el seu gra de sorra, ja fos organitzant les més de 70 activitats, facilitant-ne la logística o fent aportacions econòmiques. El total dels diners recollits -sumant els donatius fets durant els dies previs i els diners recollits en les guardioles dels punts de recollida del mateix dissabte- superen els 3.000 €, que es destinaran a la compra de productes frescos.

Des d’Igualada x Igualada es fa una valoració positiva de l’implicació ciutadana i de l’onada de solidaritat que va tornar a omplir els carrers de la ciutat el passat dissabte des de les deu del matí i fins al vespre i es vol agrair a tots els voluntaris i persones que van portar aliments la seva col·laboració.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s