Més de 70 activitats ompliran els carrers d’Igualada dissabte per aconseguir recollir 30 tones d’aliments

CoralCercaviles, havaneres, inflables, galetes solidàries, enlairament de globus, geganters, tallers, contes, concerts, xerrades o exhibicions de dansa ompliran les places i carrers d’Igualada el proper dissabte dia 22 de desembre des de les deu del matí i fins les vuit del vespre. L’objectiu d’aquesta Diada Festiva d’Acció Ciutadana és aconseguir una recaptació rècord d’aliments per poder omplir el Banc de Queviures de la ciutat per tot un any, i per això són necessàries 30 tones de menjar.
Amb l’eslògan “Demà pots ser tu. Ajuda’ns. Ajuda’t”, la plataforma ciutadana IgualadaxIgualada ha aconseguit involucrar 1.200 voluntaris i 170 entitats i empreses que col·laboren desinteressadament en l’organització d’aquesta gran jornada de recaptació d’aliments destinats a les famílies igualadines que viuen una situació crítica.

La Plaça de Cal Font, per als més petits
A cada plaça del centre de la ciutat hi haurà punts de recollida coordinats per voluntaris i activitats que animaran la jornada al llarg de tot el dia. Tots els ciutadans que vulguin portar aliments ho podran fer a partir de les deu del matí a la Plaça de l’Ajuntament, la Plaça Pius XII, la Plaça del Pilar, la Plaça de la Creu, la Plaça de les Tortugues, el carrer Sant Magí, a la Rambla Sant Isidre, al Mercat de la Masuca i a la Plaça de Cal Font, on aquest any s’hi concentraran totes les activitats destinades als més petits, com ara inflables -on s’hi podrà botar a canvi d’un aliment-, contes, actuacions musicals, tallers i xocolatades.

Arcadi Oliveras, a la Plaça Pius XII
A més de recollir aliments, la Diada Festiva organitzada per IgualadaxIgualada vol sensibilitzar, informar, difondre dades, reivindicar i denunciar el moment d’injustícia social actual. Per això, e aquesta segona edició de la recollida d’aliments, la Plaça Pius XII es convertirà en la plaça informativa. Des de fa dies l’entitat La Bastida ja hi ha instal·lat un cotxe convertit en llar que denuncia la gran quantitat de desnonaments que s’executen a la comarca, i el mateix dissabte hi haurà punts informatius del Banc de Queviures d’Igualada, de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, de l’Hortet de la Salut i de la Cooperativa de Consum Naturalment,  a més d’una exposició sobre la recollida d’aliments als instituts feta per la Kaserna. El plat fort de la jornada serà la xerrada de l’activista Arcadi Oliveras a les 11h del matí, organitzada per La Teixidora i Justícia i Pau, amb el títol: “Què podem fer davant la situació actual?”

Consulta totes les activitats programades clicant aquest enllaç.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s