Els igualadins omplen el banc de queviures amb 22 tones de menjar en una mobilització sense precedents

Una gran onada de solidaritat va omplir dissabte passat els carrers d’Igualada. La diada festiva de recollida massiva d’aliments va aconseguir recollir 22.000 quilos d’aliments que serviran per abastar les necessitats del Banc de Queviures d’Igualada durant nou mesos. L’organització va recaptar també un total de 3.600 euros que es destinaran a comprar aliments frescos; 1.600 euros es van recollir en guardioles el mateix dia i 2.000 en forma de donatiu provinents de diverses empreses de l’Anoia.

La Plataforma ciutadana IgualadaxIgualada, impulsada per l’entitat Músics per la Solidaritat, va aconseguir mobilitzar un miler de voluntaris dissabte passat que, des de les 10h del matí fins les 8h del vespre, van omplir els carrers d’Igualada amb activitats molt diverses, tot amb un únic objectiu: mobilitzar la ciutadania perquè portessin aliments per un banc de queviures que, fins dissabte, estava molt baix de provisions.

Susana Roselló, d’IgualadaxIgualada, assegura que “la sensació és d’eufòria absoluta, no esperàvem aquesta resposta ciutadana tan gran, s’han superat totes les previsions” i Núria Mas hi afegeix: “És molt emocionant comprovar fins a quin punt la gent d’Igualada és solidària; i això és important especialment en un moment tan greu en que la administració no arriba a tot arreu”.

El voluntari Jordi Morist, vicepresident de Creu Roja Anoia i encarregat de fer el recompte del menjar recollit dissabte assegura que la campanya ha estat un “èxit rotund”. Creu Roja ja té experiència en mobilitzacions d’aquest tipus però, per Morist, “el que va passar a Igualada dissabte no havia passat mai abans, no ens ho podíem ni imaginar”.

Llet, pasta i tonyina, els aliments més recollits

Els voluntaris que classifiquen els aliments han comptabilitzat entre les caixes de menjar recollides més de 2.000 caixes de llet, 1.500 paquets de pasta, més de 1.000 llaunes de tonyina i sardines, al voltant de 1.000 paquets de sucre, 500 ampolles d’oli, més de 400 paquets d’arròs, 600 paquets de galetes, 400 paquets de llegums crus, 200 llaunes de tomàquet, 120 tetra-briks de caldo, un centenar de paquets de sal, més de 100 paquets de farina, 40 caixes de cereals, 30 pots de cola-cao i un centenar de potets de farinetes infantils. A part dels aliments també es van recollir gairebé 200 pots de sabó de cos, 50 tubs de pasta de dents i 40 paquets de bolquers. Tot i que en quantitats molt més petites també s’han recollit sacs de patates, fuets, infusions, puré de patates, xocolata o salsitxes de frankfurt.

Els aliments que caduquen aviat i que no es puguin distribuir a través del Banc de Queviures per falta de temps es portaran a l’Asil del Sant Crist d’Igualada. A banda d’això, es vol treure partit de l’excedent de pasta, i IgualadaxIgualada ja té un projecte per organitzar una gran macarronada la propera primavera perquè tothom qui ho vulgui pugui menjar un plat de macarrons a canvi d’aportar altres aliments per al Banc de Queviures.

Els voluntaris classifiquen el menjar

Els 22.000 quilos d’aliments recollits dissabte es van traslladar, en 6 camions, al magatzem logístic que Creu Roja té a La Pobla de Claramunt. Allà durant tota la setmana grups de voluntaris han anat classificant el menjar recollit i agrupant-lo en palets que es portaran al Banc de Queviures d’Igualada aquest divendres per poder-lo distribuir de seguida als veïns que el necessitin, sempre amb una autorització prèvia dels serveis socials de l’Ajuntament d’Igualada.

Els voluntaris que han treballat aquesta setmana en la classificació del menjar van respondre a la crida que IgualadaxIgualada va fer a través del Facebook, i d’altres són voluntaris de Creu Roja Anoia.

Mobilització també a la xarxa

Durant tot el dia de dissabte les xarxes socials van contribuir a mobilitzar la ciutadania perquè sortís al carrer a portar aliments. El Twitter va aconseguir arribar a 21.900 persones a través de 200 piulades amb el hashtag #igdxigd, les dues pàgines de Facebook d’IgualadaxIgualada van sumar més de 1.300 amics i la web de la plataforma (https://igualadaxigualada.wordpress.com/) va aconseguir 4.700 visites.

Que s’escampi en altres municipis

L’objectiu d’IgualadaxIgualada és que altres ciutats de la comarca tirin endavant la mateixa iniciativa i s’ofereixen per ajudar, aportant la seva experiència, a les entitats que vulguin tirar endavant campanyes similars als seus respectius municipis.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s