Anoiadiari.cat: “Igualada es prepara per a la recollida massiva d’aliments “

http://www.anoiadiari.cat/noticia/12494/igualada-es-prepara-per-a-la-recollida-massiva-d-aliments

Unes 600 persones acudeixen cada mes al Banc de Queviures d’Igualada i les previsions no són bones. Les prestacions d’atur i les PIRMI de molts anoiencs estan a punt d’acabar-se, un fet que podria augmentar encara més el nombre de persones que necessiten productes alimentaris de primera necessitat per a sobreviure. La solidaritat que cada any acompanya el Nadal, enguany és més present que mai; la Diada Festiva de Recollida Massiva d’Aliments promoguda per la nova plataforma ‘Igualada X Igualada’ ha aconseguit moure més de 1.000 persones i 100 empreses col·laboradores.

El nom de la nova plataforma, ‘Igualada X Igualada’ expressa exactament la voluntat de les seves dues impulsores, Susana Roselló i Núria Mas, que estan convençudes que si la gent ajuda a les persones del seu entorn, tothom queda salvaguardat. És per això que l’objectiu de la diada festiva que tindrà lloc el proper 24 de desembre, és omplir el Banc de Queviures de la ciutat.

Una resposta inesperada
Quan Mas i Roselló van començar aquesta iniciativa, poc s’esperaven que tingués el ressò i resposta ciutadana que ha tingut. Igualada s’omplirà d’actuacions de tot tipus durant la vigília de Nadal amb l’objectiu de sensibilitzar la població i animar els ciutadans a col·laborar aportant aliments al Banc de Queviures. Les dues impulsores han aconseguit mobilitzar 1.000 persones que seran al carrer i 100 empreses que d’una manera o altra han col·laborat en aquesta jornada: ‘Tota l’organització ha tingut un cost 0 per a nosaltres, tothom ha posat el seu granet de sorra’

El Banc de Queviures d’Igualada
El Banc de Queviures proporciona aliments i productes de primera necessitat a totes aquelles persones d’Igualada que demostren no tenir suficients recursos per destinar a l’alimentació. Per això, els treballadors i voluntaris del banc d’aliments es dediquen, tres dijous al mes, a repartir els productes a les famílies més necessitades. Tot i que amb aquestes ajudes no es cobreixen totes les necessitats alimentàries de les famílies, segons va explicar una tècnica a anoiadiari·cat, sí que representen una ajuda important.

Quins són els aliments més necessaris?
Les impulsores del projecte no s’han marcat un objectiu concret però les seves expectatives són altes: ‘Si la gent ha respost tan bé fins ara, tot indica que el 24 la recollida d’aliments serà massiva’. De totes maneres, demanen a la gent que prioritzi la donació de productes com llet, oli de gira-sol, menjar enllaunat, llegums… així com també productes complementaris com poden ser bolquers, pasta de dents o sabó. De la mateixa manera avisen que al Banc de Queviures hi ha un excedent de pasta: ‘Tot és benvingut, però actualment no és el que més falta fa’.

I després del Nadal, què ?

La solidaritat aflora durant l’època de Nadal, però el Banc d’Aliments necessita proveir 160 famílies mensualment durant tot l’any. És per això que, malgrat la joventut de la iniciativa –la plataforma Igualada X Igualada va néixer fa dos mesos- ja han pensant en altres accions durant l’any. Una de les idees que proposa la Plataforma és fer una ‘macarronada’ amb l’excedent de pasta que té actualment el banc, i dels diners que s’obtinguin comprar aliments més necessaris i més escassos actualment.

A més a més, Susana Roselló i Núria Mas volen convertir la Diada Festiva de Recollida Masiva d’Aliments en una festa tradicional a la ciutat i ajudar any rere any els més desprotegits. De la mateixa manera, les impulsores deixen clar que volen posar la plataforma al servei de la ciutadania: ‘Qualsevol persona que vulgui dur a terme una acció solidària pot fer-ho amb la plataforma ‘Igualada per Igualada’.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s